Beste RailApp gebruiker,

Per vandaag zijn er weer een aantal updates doorgevoerd voor zowel de webversie als de mobiele app.

Hierbij de belangrijkste wijzigingen op een rij:

Het gedeelte “OPEN DIENSTEN VERHUUR” kan worden weg-geklikt:

o   Als u binnen RailApp uitnodigingen ontvangt voor diensten van opdrachtgevers en/of collega-bedrijven worden deze getoond in het planningsoverzicht in het 2e gedeelte onder ‘Open diensten verhuur’ in de webapplicatie. Indien gewenst kan dit deel vanaf nu even worden ‘weg-geklikt’, bijvoorbeeld om u even te concentreren op het dichtplannen van uw eigen diensten.

o   De volgende keer als u inlogt staat dat deel wel weer standaard open zodat u de uitnodigingen niet per ongeluk over het hoofd ziet.


Planning zichtbaar maken voor eigen personeel:

o   Op weekbasis kan nu de planner diensten inplannen met eigen personeel en dan zelf een moment kiezen waarop de ingeplande diensten zichtbaar worden voor eigen personeel met de knop ‘Publiceer’.

o   Zodra de knop is aangeklikt ziet vanaf dat moment de eigen medewerker de planning van die week in zijn planningsoverzicht op zijn mobiel/tablet (mobiele app) of op de pc (webapplicatie).

o   Dit is een module die standaard ‘inactief’ is maar op verzoek op ‘actief’ gezet kan worden indien hier behoefte aan bestaat.


Bevoegdheidscheck:

o   Met de knop ‘bevoegdheidscheck’ kan op weekbasis worden bekeken of alle in te zetten medewerkers daadwerkelijk bevoegd zijn voor de ingeplande diensten.

o   Deze module is ook standaard ‘inactief’ maar kan ook geactiveerd worden indien de gebruiker hier belangstelling voor heeft. Hier kan dan gekozen worden om deze check permanent aan te zetten of alleen handmatig te bedienen op elk willekeurig moment. Als de module ‘actief’is en de checkbox is aangevinkt, dan wordt in 1 keer getoond voor de huidige week en voor de toekomstige weken of iedereen daadwerkelijk qua documentatie bevoegd is op basis van de ingevoerde certificaat gegevens. Eventuele mismatches worden dan zichtbaar gemaakt met een oranje kleur in de onderste infobalk van een dienst.

o   Door op de oranje balk te klikken verschijnt er een pop up met de mogelijke redenen waarom iemand op het ingeplande moment voor die functie/materieel/classificatie/wegbekendheid etc. niet bevoegd is. Op deze wijze kan de organisatie pro-actief bijsturen en worden de risico’s op non-compliance weer verder gereduceerd.


Overige zaken:

o   Diensten die ingehuurd zijn en vervolgens geannuleerd worden laten voortaan ook duidelijker de naam van de geplande werknemer zien. De dienst wordt lichtgrijs zodra deze geannuleerd is en met de mouse-over is de status ook te volgen, in dit geval wordt dan ‘cancelled job’ getoond.


Zie hieronder hoe dat eruitziet voor het voorbeeld van demosupplier:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *