RailApp uiteraard bij de RailTech 2024

Op woensdag 6 & donderdag 7 maart 2024 zullen we met RailApp weer aanwezig zijn op de RailTech 2024 Europe in Utrecht, uiteraard weer met een eigen stand in Hall 3, stand 4.001. Als je in de buurt bent, kom vooral langs voor een kop koffie en om even bij te praten.

Hieronder zie je waar we staan in Hall B5:

We zien uit naar je komst.
Hieronder zie je waar we staan in Hall B5:
Vorige week zijn we weer live gegaan met een update van de webapplicatie.

Hieronder tref je het overzicht met de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem gerust contact met ons op telefonisch op +31(0)10 203 59 18 of per e-mail via info@railapp.nl.

Nieuwe Functionaliteiten

‘Medewerkers Omwisselen’ (‘Swap’)
Op verzoek van onze gebruikers hebben we weer iets nieuws: de ‘Medewerkers Omwisselen’ (‘Swap’) optie. Deze functionaliteit biedt gebruikers een efficiënte manier om medewerkers tussen twee diensten te wisselen met slechts enkele klikken. Hier is hoe het werkt:

Gebruiksgemak:
Kies simpelweg twee diensten waarbij je de medewerkers wilt omwisselen. De ‘Omwisselen’ optie wordt automatisch geactiveerd zodra je precies twee diensten hebt geselecteerd.

Slimme Controle:
Voordat de omwisseling plaatsvindt, controleert RailApp of de wissel toegestaan is. Dit omvat o.a. het verifiëren of medewerkers gekwalificeerd zijn voor de andere dienst, of de medewerker wel op de inhuurlijst staat van de andere opdrachtgever enz.

Informatieve Feedback:
Bij het selecteren van de ‘Omwisselen’ optie, verschijnt er een dialoogvenster dat relevante informatie weergeeft. Dit helpt je bij het nemen van een geïnformeerde beslissing over de omwisseling.

Bevestiging van de Wissel:

Na het bekijken van de informatie kun je de omwisseling bevestigen of annuleren. Dit zorgt voor een flexibele en gebruiksvriendelijke ervaring.

Deze nieuwe functie is ontworpen om het planningsproces van diensten te vereenvoudigen en te versnellen, waardoor je tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt.

Gereedschap en Middelen Checklist

Op verzoek van enkele opdrachtgevers hebben we nog iets nieuws geïntroduceerd: de ‘Gereedschap en Middelen Checklist’. Deze functie is speciaal ontworpen om onze klanten te helpen bij het bijhouden van gereedschappen en uitrusting die aan medewerkers worden uitgegeven. Je kunt dit bijhouden voor uitgegeven gereedschap aan eigen medewerkers maar dit kan eventueel ook van externe inhuurmedewerkers worden bijgehouden als het bedrijf co-manager is van het betrokken inhuurbedrijf/zzp-er. Indien je interesse hebt in deze functionaliteit, neem dan even contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwe functie voor het controleren en accorderen van diensten:

We hadden al de mogelijkheid om diensten te controleren en daarna te accorderen maar het proces is nu vereenvoudigd.

Gebruikers kunnen nu met een enkele klik op de rode badge bij ‘Accorderen’ direct vanuit het menu naar een speciale pagina navigeren om de afgemelde diensten te controleren. Heeft de medewerker de uren goed geschreven, eventuele pauze en kilometers, reistijd, gebruikt materiaal en is er een ondertekende E-Werkbon. Indien alles ok is kunnen de diensten snel en efficient geaccordeerd worden. Daarna kunnen de diensten met behulp van de financiële module vlot administratief afgewikkeld worden.

Nieuwe look & feel mobiele app

We werken hard aan een update van de mobiele app, die een frisse nieuwe look en verbeterde gebruikservaring zal brengen. Ons doel is om niet alleen de functionaliteit te verbeteren, maar ook om de app visueel aantrekkelijker en intuïtiever in gebruik te maken.

Wat kun je verwachten?

Modern Ontwerp: We introduceren een modernere interface die het navigeren door de app soepeler en aangenamer maakt.
Gebruiksvriendelijkheid: Verbeteringen in de lay-out en interactie zorgen ervoor dat je sneller en efficiënter toegang krijgt tot de functies die je het meest gebruikt.
Nieuwe functionaliteiten: Naast de nieuwe look werken we ook aan het toevoegen van nieuwe functies die jullie ervaring met de app nog beter zullen maken.

Om je een voorproefje te geven van wat er komt, hebben we een paar screenshots toegevoegd die de nieuwe interface en enkele van de verbeteringen laten zien. We zijn enthousiast over deze veranderingen en hopen dat jullie dat ook zullen zijn.

Overige Verbeteringen:

In onze inzet om het platform continu te verbeteren, hebben we naast de grotere updates ook aandacht besteed aan enkele cruciale kleinere verbeteringen:

  • Betrouwbaarder Systeem: We hebben diverse kleine bugs verholpen, waardoor je nu kunt rekenen op een nog robuuster platform.
  • Verbeterde e-mailfunctionaliteit: Het proces voor het versturen van e-mails, zoals notificaties van aanpassingen en updates, is verbeterd.
  • Gebruikerservaring: Door verbeterde vertalingen en interface-optimalisaties navigeer je nu nog makkelijker door onze app.
  • CSV-Import: We hebben de CSV-importfunctie verbeterd, waardoor je data-imports efficiënter en foutloos verlopen.
  • Extra Filtermogelijkheden: Om het vinden van specifieke gegevens te vergemakkelijken, hebben we extra filteropties toegevoegd. Deze maken het eenvoudiger om door grote hoeveelheden informatie te navigeren.
  • Logboek Updates: Het logboek is bijgewerkt om een duidelijker overzicht te bieden van activiteiten en wijzigingen binnen het platform. Deze update zorgt voor een betere inzichtelijkheid van de diensten.
  • Nieuwe “6 + 2” Regel voor Urenberekening: Speciaal voor de klanten die de financiële module gebruiken hebben we de “6 + 2” regel (of “X + Y”-regel’) toegevoegd. Deze regel zorgt voor een flexibelere berekening van werkuren, door de eerste 6 uur te vergoeden volgens het van toepassing zijnde tarief en de volgende 2 uur tegen het standaardtarief. Dit komt tegemoet aan de specifieke wensen in verband met afspraken tussen sommige partijen onderling.

We werken overigens ook aan een opfris van de look & feel van de Web Applicatie. Daarover binnenkort meer.

We hopen dat je de verbeteringen zult merken en waarderen. De updates zijn een direct resultaat van jouw waardevolle feedback. Test de vernieuwde functies en laat ons weten wat je ervan vindt.

Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Het RailApp team