Afgelopen maandagavond zijn wij weer live gegaan met een update van de webapplicatie.

Hieronder tref je het overzicht met de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem gerust contact met ons op telefonisch of per e-mail info@railapp.nl.

Certificaten toevoegen vanuit Eigen Personeel, Inhuur & Verhuur

Om het toevoegen van certificaten nog makkelijker te maken hebben wij nieuwe knoppen toegevoegd aan het overzicht van certificaten die gebaseerd zijn op de relevante functies, die van jou zelf of van jullie opdrachtgevers. Zo kun je eenvoudig bij eigen personeel of verhuur kijken bij een medewerker of deze aan alle certificaten voldoet en/of direct de ontbrekende of verlopen certificaten toevoegen. Dit kan ook bij inhuurmedewerkers als je hebt afgesproken dat je de co-manager bent voor die desbetreffende inhuurmedewerker(s). Uiteraard kan dit allemaal alleen gedaan worden door de gebruiker die de rechten hier voor heeft en ook alleen voor zijn eigen (inhuur)medewerkers.

Wanneer je op toevoegen klikt opent een pop-up direct waarbij alle gegevens reeds zoveel mogelijk zijn ingevuld zodat je alleen nog het document als bijlage hoeft toe te voegen en de nieuwe verloopdatum hoeft in te vullen.

Wanneer er een ouder certificaat stond en deze is inmiddels verlopen is het mogelijk om deze direct bij het toevoegen van het nieuwe certificaat op inactief te zetten. Dit vinkje staat onderin al standaard aangevinkt. Zo bespaar je veel tijd bij het bijwerken van het dossier van jouw medewerkers.

Meerdere diensten tegelijk doorsturen

Soms zit de planning van het eigen personeel helemaal vol en is het erg druk en zou je het liefst de dienstuitnodigingen die je ontvangen hebt van opdrachtgevers (N) even snel door willen sturen naar één of meerdere partners/leveranciers. Voorheen kon dat alleen per individuele dienst maar bij deze update hebben wij de mogelijkheid gemaakt om nu meerdere dienstuitnodigingen te selecteren en deze allemaal tegelijk door te sturen naar je leverancier(s) via het Actie menu ‘Doorsturen’. Uiteraard kon dit al voor alle ‘eigen diensten’die jullie zelf hebben aangemaakt en waar jij zelf dus de ‘eigenaar’ ( = N ) van bent die je naar jullie leverancier(s) kunt doorsturen (N-1). Zodra een leverancier een of meer diensten heeft geaccepteerd (bevestigd) met of zonder een naam van een medewerker kunnen de betrokken partijen direct zien dat de dienst(en) dicht zijn. Uiteraard loopt het dan netjes van N-2 naar N-1 naar N zodat N-1 er altijd gewoon tussen blijft zitten. De opdrachtgever N ziet in zijn planning de naam van zijn leverancier N-1 en die ziet op zijn beurt weer netjes de naam van zijn leverancier (N-2). De RailApp applicatie checkt uiteraard of N-1 wel diensten mag doorsturen van N en of de in te plannen medewerkers door de leveranciers wel op de inhuurlijst staat van N.

Hieronder wordt het idee van N en N-1 en N-2 verder toegelicht.

Hieronder een kort overzicht hoe diensten binnen RailApp (kunnen) lopen

Logboek uitgebreid

Het is vanaf nu ook mogelijk om bij het aftekenen van een dienst te zien door welke medewerker de afmelding is gedaan. Zo kun je precies zien welke ploegleider/voorman de E-Werkbonnen heeft laten aftekenen bij de Uitvoerder voor hem en zijn ploegleden. Wanneer een Uitvoerder bij de handtekening het bedrijf, een willekeurig e-mailadres en/of het opmerkingen veld invult is dit ook terug te vinden in het logboek.

Ingeplande medewerkers externe dienst

Als uitbreiding op een bestaande functionaliteit is het nu mogelijk om zelf ook te zien welke medewerkers eerder op een externe dienst stonden ingepland. In het verleden was dit alleen zichtbaar voor de opdrachtgever N als de leverancier N-1 een naam had gewijzigd, maar vanaf nu kunnen de gebruikers op niveau N-1 het zelf ook volgen. Dit wordt alleen getoond voor diensten die tussen verschillende bedrijven tot stand zijn gekomen.

Extra pauze optie

Op verzoek van een aantal gebruikers is nu ook 15 minuten pauze als optie toegevoegd. Dit geldt uiteraard zowel bij het inplannen van de pauze als ook bij het afmelden voor de dienst door de medewerker in de mobiele app.

Overige aanpassingen

  • Kleine verbeteringen doorgevoerd in de beperkte ‘ATW Check module’.
  • Kleine aanpassingen uitgevoerd in de Storingsformulier-module
  • Extra verloftypes toegevoegd: Rust Rood en Rust i.v.m. Nacht(en)
  • Aanpassingen in de dienstopmerkingen door N worden voortaan ook automatisch via e-mail gecommuniceerd aan de leverancier N-1.
  • Overige bugs/fixes.

Naast bovenstaande verbeteringen hebben wij natuurlijk ook gewerkt aan andere kleine aanpassingen en verbeteringen op de achtergrond.

Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Het RailApp team

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *