Afgelopen periode hebben wij hard gewerkt aan onze applicatie en gisteravond zijn wij weer live gegaan met een nieuwe update.

Zie onder voor de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem dan gerust contact met ons op telefonisch of per e-mail info@railapp.nl.

Actieve gebruikers inzichtelijk

Het is vanaf nu mogelijk om in te zien welke collega’s (ook gebruikers) van kantoor toegang hebben tot jouw omgeving, wanneer zij voor het laatst zijn ingelogd geweest en met welk e-mailadres zij staan geregistreerd binnen de RailApp.

In verband met de bewaking van de privacy is dit overzicht toegevoegd. Mocht je gebruikers zien die inmiddels uit dienst zijn en nog een actief gebruikersaccount hebben, neem dan contact op met RailApp zodat deze gebruikers geblokkeerd kunnen worden indien nodig. Het is raadzaam om periodiek dit overzicht te bekijken zodat er geen ongewenste personen tussen staan.

Klik op ‘Active users’ in het linker menu onder het kopje Acties om het overzicht te bekijken.

Korte notitie per werknemer

Wanneer je een korte notitie wilt toevoegen aan het planningsoverzicht was dat in het verleden niet mogelijk. Sinds onze update is dit verleden tijd. In het bijgaande voorbeeld zie je bij John Test dat er nog geen notitie is ingevuld door middel van de drie puntjes. Wanneer je hier op klikt opent een invoerveld waar je een korte notitie kunt invoeren. Denk hierbij aan woonplaats, functie etc. Hiermee kun je je planning nog makkelijker en overzichtelijker maken dan voorheen.

Wijziging van medewerker

Wanneer je een dienst aan een leverancier hebt uitgevraagd kan het wel eens voorkomen dat de medewerker wijzigt. Naast dat de hoofdplanner via de mail van wijzigingen op de hoogte wordt gehouden hebben wij nu een visueel icoon toegevoegd om aan te geven dat er een personeelswijziging is en welke wijziging is doorgevoerd. Door de muis over dit icoon te plaatsen zie je welke wijziging er precies heeft plaatsgevonden. Wanneer je deze melding hebt gezien kun je dit icoon weghalen door erop te klikken. Mocht er een nieuwe wijziging plaatsvinden komt het icoon weer tevoorschijn en een nieuwe naam wordt aan het lijstje toegevoegd.

Aangepaste regelgeving wegbekendheid

Per 1 april 2019 is er nieuwe regelgeving met betrekking tot de wegbekendheid in Nederland. Hierbij dient wegbekendheid te worden bijgehouden per spoorwegonderneming. RailApp is momenteel bezig om dit door te voeren. Om alvast hiermee rekening te houden binnen RailApp krijg je vanaf nu een melding in het ‘No match’ scherm wanneer een wegexamen datum na 1-4-2019 is afgenomen zodat even gecheckt kan worden door de planner of het desbetreffende wegexamen wel van toepassing is op / geaccepteerd is door de desbetreffende vervoerder. Dit is dus in principe een tijdelijke maatregel totdat de structurele oplossing is geimplementeerd.

Naast bovenstaande verbeteringen hebben wij gewerkt aan overige kleine aanpassingen en verbeteringen.
Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Het RailApp team

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.