• Update App store en Google play

We zijn live met wederom een update van de RailApp.

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Digitale handtekening (e-werkbon) per functie mogelijk:

  • Als bedrijven dat willen kunnen ze gebruik maken van de “digitale handtekening (e-werkbon)”-module binnen de mobiele app. Laat het dan even weten, aangezien dit een optie is die per functie kan worden bepaald. Standaard staat dit nu nog uit voor alle functies. Indien geactiveerd voor de desbetreffende functie kan de medewerker zich aan het eind van de dienst afmelden en kan dan kiezen voor “Opslaan & Onderteken Werkbon”. De afgemelde dienst wordt dan samengevat in een overzichtje en indien akkoord kan de opdrachtgever (LWB/Uitvoerder/etc.) digitaal ondertekenen binnen RailApp. Daarna wordt een e-werkbon met handtekening als pdf gegenereerd en direct per e-mail verstuurd en indien gewenst krijgt de ondertekenaar ook gelijk een kopie per e-mail. Voorlopig werkt dit alleen op Android, als je de laatste Android versie van RailApp downloadt die nu per vandaag 25 maart verkrijgbaar is in de Google Playstore. Binnenkort zal deze update ook voor iOS (iphone en ipad) in de Apple AppStore te downloaden zijn.

Verlof invoeren terwijl er al diensten staan:

  • Als een medewerker al diensten heeft staan kan er toch ook verlof worden ingepland, maar dan verschijnt er wel een waarschuwing in het scherm. Dit komt tegemoet aan de wens om flexibeler te zijn, maar tegelijkertijd wel gewaarschuwd te worden als er mogelijkerwijs conflicten zouden kunnen zijn tussen verlof en diensten.

 Migratie naar nieuwe server:

  • Op zaterdag 19 maart zijn we gemigreerd met de live omgeving naar een grotere snellere server waardoor de snelheid binnen RailApp is verbeterd. Dit is met name merkbaar als je als planner een order opent waar meerdere diensten instaan. Het laden van de verschillende checks op bevoegdheden per dienst gaat nu beduidend sneller.

Sessie lengte:

  • Op veler verzoek is de sessie lengte wat uitgebreid zodat je als gebruiker van de web versie van RailApp (http://login.railapp.nl/) minder snel automatisch wordt uitgelogd. Het vergrendelen van je pc als je je werkplek verlaat wordt daarmee uiteraard nog relevanter.

 Dag & tijd issues:

  • Bug opgelost in Android versie van de mobiele app m.b.t. de weergave van diensten in het openstaande diensten overzicht. Sommige gebruikers die uitgenodigd werden voor een dienst voor bijvoorbeeld een vrijdagnacht 23u – 07u kregen deze in de mobiele app in het “openstaande diensten overzicht” verkeerd te zien. Dan leek het alsof de dienst voor de zaterdagnacht was terwijl het toch echt om een vrijdagnacht ging. Deze bug is in de nieuwe Android versie opgelost. Het probleem had te maken met verkeerd omgaan met zomer/wintertijd in de app voor diensten rondom middernacht waardoor ze net op de verkeerde dag werden gepresenteerd in de mobiele app. Binnenkort wordt dit ook in de iOS versie opgelost.

Als er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van bovenstaande dan horen we het uiteraard graag. Bijvoorbeeld als je de e-werkbon wil gaan gebruiken of ermee wil testen.

Mocht je dit soort berichten liever niet ontvangen, laat het ons a.u.b. weten via info@railapp.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *