Gisteravond zijn wij weer live gegaan met een update van de RailApp (web)applicatie.

Hieronder tref je het overzicht met de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem gerust contact met ons op telefonisch of per e-mail info@railapp.nl.

Automatisch aanvullen Functie, Materieel en Plaats
Door de uitbreiding naar België en Duitsland zijn er een flink aantal functies, materieel, routes en plaatsen bijgekomen binnen RailApp. Om het zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk te houden hebben wij ervoor gekozen om de manier waarop dit wordt ingevuld aan te passen.

Het is nu mogelijk om bij het invoeren van een dienst met behulp van zoektermen bijvoorbeeld de juiste functie of startplaats uit de lijst te selecteren.

Zoals in onderstaande afbeelding te zien is, is het vanaf nu mogelijk om slechts “Utr” in het veld in te vullen en alle start locaties met utr in de naam komen naar voren. Dit om de lange lijst te reduceren en het proces te vereenvoudigen en te versnellen.

Meerdere examens baanvakken toevoegen

De snelheid van het verwerken van de wegexamens hebben wij flink verbeterd door de bulk edit mogelijkheid toe te voegen. Vanaf nu is het mogelijk om een selectie baanvakken te selecteren, bijvoorbeeld door een route te kiezen, en daar dan in 1 keer de noodzakelijke aanpassingen op door te voeren.

Door in het bovenste menu de juiste baanvakken zichtbaar te maken, deze te selecteren en daarna op de Bulk edit knop te drukken opent een nieuw scherm om wegbekendheid toe te voegen.

Baanvakken selecteren
Vanuit dit scherm is het nog steeds mogelijk om andere baanvakken aan/uit te vinken binnen de gefilterde selectie.

Toevoegen van examen
Door op het [+] icoontje te drukken opent een nieuwe regel om hier de wegexamendatum in te voeren, de relevante spoorwegonderneming/vervoerder (“het wegexamenbedrijf”) te selecteren (i.v.m. nieuwe wetgeving moet dit per vervoerder of groep van vervoerders worden vastgelegd) en een document te uploaden als bewijs van het wegexamen. Deze wordt bij de geselecteerde baanvakken toegevoegd. Oude baanvakken die toegewezen waren aan de spoorwegonderneming (het examenbedrijf) worden overschreven en vervangen voor de nieuwe ingevoerde wegexamen datum.

Wegonderhoud en Status
Hier kan meteen het wegonderhoud en status van de baanvakken worden bijgewerkt. Wanneer je dit echter leeg laat zal de oude informatie blijven staan.

Meerdere diensten aanpassen vanuit logboek

Voorheen was het alleen mogelijk om per week diensten aan te passen op basis van een selectie.

Om dit makkelijker te maken hebben wij nu vanuit het logboek de Acties knop toegevoegd. Daardoor is het mogelijk om bijvoorbeeld over verschillende weken meerdere diensten te selecteren, het menu acties te openen en hier een keuze te maken tussen Aanpassen, Annuleren of Verwijderen.

Dit is alleen mogelijk voor diensten die status Final hebben. Diensten die al zijn aan/afgemeld, cancelled of completed kunnen niet meer worden aangepast.

Verlof plannen voor meerdere werknemers

Er zijn situaties waarbij er meerdere werknemers tegelijkertijd verlof hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan nationale feestdagen. Wanneer de gebruiker nu verlof aanmaakt kan er een selectie worden gemaakt van de werknemers die de periode verlof hebben. Wanneer het hele personeelsbestand verlof zou hebben met bijvoorbeeld nieuwjaarsdag dan is het vanaf nu in één keer in te plannen.

Verbetering van de snelheid

Wij houden altijd de snelheid van RailApp in de gaten en proberen continue verbeteringen door te voeren om RailApp zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.
Zo hebben wij het invoeren van diensten, certificaten en wegbekendheid sterk verbeterd. In de praktijk blijkt echter dat een kleine groep van gebruikers (nog) gebruik maken van de oude browser Internet Explorer of de browser Edge. Wij raden aan om in dit geval gebruik te maken van Google Chrome of Mozilla Firefox waar een significant verschil in snelheid merkbaar is. Internet Explorer en Edge hebben meer moeite om een hoop informatie in een korte tijd te laden en te tonen op een PC scherm. Op termijn komt Microsoft met een nieuwe snellere versie van IE/Edge.

Overige aanpassingen

  • Bij het kopiëren van een dienst kan de gebruiker nu aanvinken of de zelf aangegeven dienstkleur moet worden mee gekopieerd.
  • Wanneer de gebruiker op het Dashboard een zoekterm invult zal ook gezocht worden naar eventuele tekst die onder de naam van de eigen medewerker geplaatst is. Sommige bedrijven gebruiken die velden voor het invoeren van de standplaats van de medewerker of andere relevante info die snel voor handen moet zijn.
  • Vanaf nu is het ook mogelijk om als Planner en als Medewerker aan te geven dat er sprake is van 45 min pauze, bovenop de opties die er al waren te weten 30 min en 60 min.
  • Bij de Digitale Lasregistratie is de kolom toegevoegd ‘Trillingen’ en is de term ‘Aansluitlas’ aangepast naar ‘Sluitlas’ op verzoek van de Lasbedrijven.
  • Een probleem opgelost waardoor gebruikers niet via hun iPad/Tablet/iPhone certificaten/wegbekendheid konden openen vanuit de Webbrowser.
  • Een issue waardoor de Cursor niet zichtbaar was bij invoervelden op iOS blijkt onderdeel te zijn van een oudere update van iOS. Raadzaam is om de laatste Apple Update te installeren. Gebruikers die op hun iPhone bijvoorbeeld versie 13.1 van iOS hebben geinstalleerd lopen hier tegen aan. Dat heeft dus met Apple te maken. Als de gebruiker zorgt dat hij de update, zijnde versie 13.2, installeert van iOS, dan zijn die problemen opgelost.
  • Diverse vertalingen verbeterd voor de Duitstalige gebruikers.

Nog wat tips.

Wist je dat…

  • RailApp al even geleden de mogelijkheid heeft ontwikkeld om als gehele ploeg de E-Werkbonnen te laten aftekenen. Dan hoeft niet de hele ploeg langs bij de Uitvoerder maat gaat bijvoorbeeld de Ploegleider/Voorman/o.i.d. langs bij de Uitvoerder om dan hemzelf en zijn ploegleden (bijv. Grondwerkers, Spoorleggers) in 1x te laten aftekenen. De Ploegleider meldt zich dan aan- en af namens de hele ploeg en de Uitvoerder accordeert alles met 1 handtekening.
  • Je als zzp-er met je eigen Bedrijfsaccount ook zelf diensten in RailApp kan zetten. Bijvoorbeeld als jouw opdrachtgever nog geen gebruik maakt van RailApp kun jij ook die werkzaamheden zelf inplannen en eigen elektronische Werkbonnen (E-Werkbonnen) genereren met je eigen bedrijfslogo en bedrijfsgegevens er op.
  • Je als zzp-er zelf altijd kunt inloggen op de web-omgeving om daar nog veel meer informatie te zien dan je op de mobiele app ziet. Daar kun je ook makkelijk checken (via het Menu / Personeel / Verhuur) of je al netjes bij al je opdrachtgevers zichtbaar bent zodat je weet met wie je allemaal je beschikbaarheid deelt. Het zou zonde zijn als je jouw beschikbaarheid maar met 2 of 3 opdrachtgevers deelt terwijl je eigenlijk 7 opdrachtgevers hebt.

Neem even contact op als je over bovenstaande meer wil weten.

Naast bovenstaande verbeteringen hebben wij natuurlijk ook gewerkt aan overige kleine aanpassingen en verbeteringen.

Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Het RailApp team

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *