RailApp blijft doorgroeien. Er vinden nu ook testen plaats met het inplannen en/of inhuren van grondwerkers en kabelleggers. Allemaal spoorgerelateerd uiteraard. Ook qua functionaliteiten staan we niet stil.

Afgelopen dinsdag einde van de dag heeft RailApp qua webapplicatie weer een update gehad. Zie onder voor de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem dan gerust contact met ons op telefonisch of per e-mail info@railapp.nl.

Uitgebreide opties kopiëren van diensten

Het is vanaf nu mogelijk om diensten te kopiëren en direct aan te passen. Voorheen kon je al een dienst naar meerdere dagen kopiëren. Maar vanaf nu is het ook mogelijk om de dienst bij het kopiëren direct aan te passen. Zo is het mogelijk om het Projectnummer en/of Dienstnummer, startplaats, functie, materieeltype, opdrachtgever n+1 en zelfs de geplande tijden te wijzigen. Dit is voornamelijk handig wanneer een bepaald project met dezelfde start plaats verschillende functies nodig heeft. Hierdoor kun je heel snel een grote groep nieuwe diensten creëren verspreid over meerdere dagen.

Nieuwe functies Certificaat Management

Er is een zoekfunctie toegevoegd aan het certificaten management systeem. Nu is het nog makkelijker om certificaten te vinden in het menu en direct te selecteren.

Overigens is het ook mogelijk om een document onder meerdere certificaten toe te voegen. Dit is voornamelijk handig als een (her)certificaat voor meerdere functies geldig is. Vanaf nu kan je dan met slechts één handeling hetzelfde document bij meerdere certificaten uploaden, mits deze dezelfde einddatum qua geldigheidsduur hebben.

Doorsturen van aanvraag

Diensten die aan je zijn aangevraagd door jouw klant kun je vanaf nu zorgeloos doorsturen naar je leveranciers. Hierdoor is de lijn nog korter en is het nog eenvoudiger en sneller om onderlinge capaciteit uit te wisselen. In het voorbeeld aan de rechterzijde kun je zien hoe het doorsturen eruit ziet.

Eerst krijgt men een aanvraag van de klant. Vervolgens klik je op het tandwiel en er verschijnt het bovenste menu. Wanneer je op Doorsturen klikt verschijnt een nieuw menu met een lijst van uw leveranciers. Hier kun je de gewenste leverancier selecteren of met een druk op de knop al je leveranciers vragen de dienst te vullen. Wanneer de dienst is aangevraagd bij de desbetreffende leverancier(s) verschijnt er een klein icoontje met de afkorting van de leveranciers of Divers bij meerdere keuzes zodat het duidelijk is dat de dienst is ‘doorgezet’.

Zodra een van de leveranciers de dienst bevestigd heeft of een persoon heeft gekoppeld verdwijnt de dienst bij eventuele andere uitgenodigde partijen zodat niemand voor niets blijft doorzoeken naar capaciteit.

Graag even contact met ons wanneer je gebruik wil maken van deze nieuwe functionaliteit.

Overige aanpassingen en verbeteringen:

  • Diensten die al zijn aangemeld of afgemeld door medewerkers kunnen nu niet meer geannuleerd worden door de opdrachtgever. Dat ging soms per ongeluk nog wel eens mis bij een enkele gebruiker dus dat is nu ook niet meer mogelijk.
  • Het laden van het logboek efficiënter en sneller gemaakt.
  • Overige kleine aanpassingen en verbeteringen zoals bijvoorbeeld een kleurtje erbij bij de ‘colour picker’ om diensten afwijkende kleuren te geven.

Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Wij wensen je hele prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling!

Het RailApp team

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *