Afgelopen dinsdag zijn we weer live gegaan met een update van de webapplicatie.

Hieronder tref je het overzicht met de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem gerust contact met ons op telefonisch of per e-mail info@railapp.nl.

Standaard Dienstkleuren

Via het settings menu, welke wij in een eerdere update al hadden toegevoegd in combinatie met de uren calculatie, is het vanaf nu mogelijk om opdrachtgevers een eigen unieke kleur te geven.

Alle diensten die door de opdrachtgever zijn uitgevraagd of door jou zijn ingevoerd als N+1 worden automatisch deze nieuwe kleur. Zo kun je eenvoudig een onderscheid maken tussen al jouw opdrachtgevers.

Feestdagen

In ditzelfde menu kunnen vanaf nu ook de (Nationale) Feestdagen worden genoteerd. Deze zullen dan zichtbaar zijn in de planning door middel van een rode tekst. Met een mouse over kun je dan vervolgens zien welke feestdag het is.

Controle zichtbaarheid dossier van verhuur

Omwille van de privacy hebben wij vanaf nu zichtbaar gemaakt of de documenten van specifieke medewerkes kunnen worden gedownload. Via het linkermenu item ‘Verhuur’ kun je eenvoudig zien welke mensen bij jouw opdrachtgevers staan en of de documenten kunnen worden gedownload.

Vervolgens kun je ook zien, welke documenten er exact kunnen worden gedownload door op de naam van de medewerker te klikken. Bij het daadwerkelijke downloaden van het dossier ontvang jij, als hoofdwerkgever, ook nog eens een nette mail dat een dossier is gedownload en welke documenten dit exact waren

Afwijking toevoegen/aanpassen via de planning

Na het afmelden bestaat de mogelijkheid voor de binnendienst medewerkers om een eventuele toevoeging of aanpassing te maken bij de afwijkingen van een dienst.

Wanneer dit wordt bewerkt zal dit aangegeven worden met de tekst: “Aangepast door: gebruiker” met datum en tijd.

De voorgaande versie van de afwijking is natuurlijk al verstuurd via de mail bij het initiële afmeldproces.

Deze functionaliteit is vooral bedoeld om vergeten afwijkingen alsnog te noteren en eventuele vervolgacties te registreren die onderdeel worden van het logboek. Hiermee krijg ook de medewerker feedback over wat er met zijn afwijking is gebeurd.

Overige aanpassingen

  • Nieuwe verloftypes toegevoegd met betrekking tot materieel. (Buiten bedrijf en Onderhoud)
  • Maximum te kopiëren diensten verhoogd naar 20 per dag en 100 in totaal.
  • Tekstuele aanpassingen op diverse plekken ten behoeve van Duitstalige klanten.
  • Bug opgelost bij het invoeren van veiligheidsberichten.
  • Enkele bugfixes met betrekking tot inplannen van meerdere doorgestuurde diensten.
  • Enkele bugfixes met betrekking tot terughalen van doorgestuurde diensten.
  • Bugfix geautomatiseerde mails die in de verkeerde taal werd verstuurd.
  • Diverse overige kleine bugs opgelost.

Naast bovenstaande verbeteringen hebben wij natuurlijk ook gewerkt aan andere kleine aanpassingen en verbeteringen op de achtergrond.

Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

Het RailApp team