Maandagavond zijn wij weer live gegaan met een update van de RailApp (web)applicatie en vandaag is er een nieuwe update gedaan voor onze mobiele app in de Google Playstore en Apple Appstore.

Hieronder tref je het overzicht met de belangrijkste aanpassingen. Voor meer uitleg of vragen, neem gerust contact met ons op telefonisch of per e-mail info@railapp.nl.

Beperkte ATW/ATB Check

RailApp checkte tot nu toe al op een aantal ATW regels zoals voldoende rust tussen diensten en maximale dienstlengte, maar vanaf nu is het ook mogelijk om een specifieke (beperkte) ATW check toe te voegen. Hierbij kunnen de volgende regels worden ingesteld waarbij een deel van deze instellingen op bedrijfsniveau kan worden ingesteld:

  • Maximale dienstlengte
  • Maximale netto arbeidstijd
  • Minimale pauze (bijv. 30 min bij 5,5+-uurs diensten en 45 min bij 10+ uurs diensten)
  • Minimale uren voor-rust
  • Minimale uren na-rust

Zoals u kunt zien in de afbeelding hieronder verschijnt een rood klokje zodra er iets afwijkends is rondom de ingestelde ATW regels. Wanneer u op dit klokje klikt, opent een pop-up waar in een overzicht terug te zien is wat er wellicht aan de hand zou kunnen zijn. Als de planner van mening is dat dit geen echt issue is (bijv. 1x per week  mag de rust iets korter zijn in bepaalde gevallen) kan dit ‘goedgekeurd’ worden met een eventuele toelichtende opmerking erbij. Het klokje zal dan groen worden maar wel zichtbaar blijven zodat de andere kantoormedewerkers op de hoogte zijn en blijven van deze situatie.

Wanneer er geen klokje zichtbaar is terwijl de ATW/ATB check wel geactiveerd is, dan voldoet de dienst blijkbaar aan de ingestelde ATW regels en de bijbehorende ingestelde normen.

Mocht u interesse hebben om dit soort checks aan te laten zetten voor uw onderneming (let op: dit geldt alleen voor uw eigen personeel !), dan horen we dit graag zodat we dit met u kunnen bespreken en specifiek voor u in kunnen stellen.

Medewerker mee kopiëren

Wij streven er naar om het inplannen van diensten zo makkelijk en snel mogelijk te maken voor onze gebruikers. Vandaar dat wij deze nieuwe functionaliteit hebben toegevoegd.

Wanneer je vanaf nu een dienst hebt aangemaakt, inclusief medewerker, is het mogelijk om deze voortaan mee te kopiëren met de dienst.

Door “Werknemer mee kopiëren” aan te vinken zal deze automatisch ingepland worden op de gekopieerde diensten. Wanneer de medewerker niet beschikbaar is tijdens een van de gekopieerde diensten zal alleen de dienst worden gekopieerd zonder de medewerker en verschijnt de dienst bovenin zonder medewerker.

Uitbreiding Personeelsgegevens

Bij het eigen personeel hebben wij een uitbreiding gemaakt in de gegevens die je daar kunt invoeren. Zo hebben wij Personeelsnummer en Contracturen/week toegevoegd.

we zijn voornemens om hier in de toekomst gebruik van te maken om eenvoudig leegloop te monitoren. Voor meer informatie over deze functionaliteit vragen wij u om contact met ons op te nemen.

Toegevoegde informatie Logboek

Om de nieuwe informatie inzichtelijk te maken hebben wij deze onderdeel gemaakt van het logboek. De volgende labels hebben wij toegevoegd:

Personeelsnummer
Het ingevulde personeelsnummer bij ‘Eigen personeel’ is hier terug te vinden en op te filteren/sorteren.

Gebruikers ID & Geleverd aan ID
Vanuit RailApp krijgen klanten en gebruikers een unieke ID mee. In het verleden was dit niet zichtbaar, maar op verzoek om meer potentie te halen uit het logboek hebben wij deze vanaf nu onderdeel gemaakt van het CSV export bestand.

Reistijd
De mobiele app heeft vandaag ook een update gehad, hieronder meer informatie. Een van de aanpassingen is de mogelijkheid om reistijd in uren en minuten aan te geven tijdens een dienst. Ook dit is terug te vinden in het logboek bestand. Deze optie kan geactiveerd worden voor uw medewerkers als u dat wenst.

Update mobiele App

Zoals eerder aangegeven zijn we vandaag ook live gegaan met een nieuwe update voor de Mobiele App.

Hieronder een korte samenvatting van de aanpassingen:

  • De mogelijkheid om separaat de reistijd in te vullen (zie afbeelding). Veel bedrijven bedrijven berekenen de reistijd o.b.v. de ingevulde woon-werk kilometers. Andere bedrijven doen hier niets mee. Er zijn echter ook bedrijven die apart graag de reistijd willen monitoren.
  • Diverse vertalingen verbeterd voor de Duitstalige gebruikers.
  • Overige bugfixes.

Kijk voor de laatste versie van onze mobiele app in de Google Playstore of Apple Appstore.

Overige aanpassingen

  • Diverse vertalingen verbeterd voor de Duitstalige gebruikers.
  • Overige bugfixes.

Naast bovenstaande verbeteringen hebben wij natuurlijk ook gewerkt aan overige kleine aanpassingen en verbeteringen.

Aankondiging: we zijn voornemens om bij één van de volgende releases de mogelijkheid uit te zetten voor de buitendienstmedewerkers om aan- en af te melden via de webapplicatie. Uit navraag en analyse blijkt dat vrijwel alle buitenmedewerkers de mobiele app gebruiken om zich voor diensten aan- en af te melden voor urenregistratie, evaluatie etc. Mocht u toch nog een enkele medewerker hebben die zich via de webapplicatie afmeldt verzoeken we u om die medewerker te informeren en te helpen om de mobiele app te gebruiken. Eventueel kunnen wij als RailApp daar ook bij ondersteunen.
Voor vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *